Project Overview

This design and build contract involved the implementation of an outdoor inclined mechanical link, which provides a unique, modern urban pedestrian transport system for pedestrians travelling between Ebbw Vale town centre and The Works regeneration development, which includes new commercial, residential, education and community facilities. 

The mechanical link is located between the Main Square of The Works and land adjoining David Taylor’s Garage, Ebbw Vale. The works included provision of a single track, together with a suitable modern design of carriage.  Landing platforms/terminals are positioned at the top and bottom of the slope and designed to be complementary to the local environment. 

The link is free to use and is in daily operation; with a journey cycle time of approximately 3 minutes. The carriage holds between 18 and 25 passengers per trip.

Project Gallery

Client

Blaenau Gwent County Borough Council

Location

Ebbw Vale

Project Value

£2.3m

Contract Period

42 weeks

Downloads

Datasheet.pdf